Šafrán

V tradiční čínské medicíně má název Xi Hong Hua. Jedná se o mimořádné koření nejen cenou, ale i účinky: pomáhá krevnímu oběhuuvolňuje blokády krve Xueochlazuje krevzklidňuje mysl. Podle TCM mu odpovídá povaha neutrální, chuť sladká a tropismus směrem k srdci a játrům. To je důvod, proč například zklidňuje mysl (vztah k srdci). Dnes jsme šafrán použili na takzvanou peperonatu, směs blanšírovaných bílých paprik, cibule a česneku (patří k podzimu a elementu kovu), rajčat a vynikajícího adaptogenu – slepičího vejce. Na snímku vlevo nahoře vidíte snítky šafránu v detailu. Dietetice – zdravé stravě – se věnuje náš studijní obor Dietetika a jednorázově si s námi můžete uvařit zdravé jídlo v rámci víkendovek a jednodenních workshopů Skutečně zdravá strava.