9.–10. 11. 2019: Skutečně zdravá strava (podzim-zima)

O víkendu 9. a 10. listopadu 2019 proběhl první praktický workshop s vařením v rámci nového projektu naší školy – Skutečně zdravá strava. V sobotu se vařilo v kachlových kamnech v blízkém Rychvaldu, v neděli se vůněmi rozvoněly prostory TCM Academy v centru Ostravy. Téma bylo aktuální: zdravá strava pro podzim a zimu.

Program:

  • sobota: podzim ve zdravém stravování (lektorka daniela pilařová):
    • praxe: vývary, jídla z jednoho hrnce, paštika na doplnění krve, zdravé a bezpečné klíčení, netypické zdravé suroviny (+ doprovodný program)
    • teorie: nedostatek krve v srdci, nedostatek krve v játrech, nedostatek ledvin: příznaky, možnosti napravování stavu stravou, ale i bylinami; pět elementů v orgánech a jejich ovlivňování a návaznost
  • neděle: zima ve zdravém stravování (lektorka Romana Farna):
    • praxe: luštěninové bezlepkové pomazánky, luštěninové polévky, příprava obilovin, příprava ovocných rozvarů a jako bonus luštěninové kynuté knedlíky
    • teorie: zdravá strava našich předků, role obilovin ve stravě, pozapomenuté luštěniny a jejich bezpečná příprava, role koření, úvod do tělesných konstitucí

Na jaře 2019 plánujeme další víkendovku, tentokrát s tématem Jaro a léto ve zdravém stravování. Aktuální informace naleznete vždy na těchto stránkách v odkazu Kalendář akcí nebo přímo na webu Skutečně zdravé stravy.

Níže se podívejte na fotogalerii z akce: