9.–10. 11.: Podzimní a zimní zdravá strava – přijďte se naučit vařit a myslet zdravě!

Venku nám začalo pozdně podzimní počasí: ráno přízemní mrazíky, přes den chladno, občas déšť (brzy i sníh). Asi málokoho z nás by napadlo v současném počasí vyrazit ven na procházku v plavkách – přesto se takto často chováme ke svému vnitřku: i v zimě se ochlazujeme studenými čerstvými saláty (“vždyť je to zdravé”), ke snídani jako první po noci pod teplou dekou pustíme do těla studený jogurt s müsli, večer si dáme studené bílé víno.

To vše nám tělo zchlazuje a výsledky mohou být pro nás zdravotně velmi nepříjemné:

  • zahlenění a virózy
  • trvalá zimomřivost
  • únava
  • a někdy až vznik cyst a nádorů (v součinnosti s patologiemi jater)

Naučte se vařit tak, abyste zimu prožili bez nemocí a únavy!

Projekt Skutečně zdravá strava při naší škole a oboru Dietetika nabízí několikrát do roka kurzy vaření s obsáhlým teoretickým výkladem, a to přímo v centru Ostravy.

9.-10. listopadu se na vás těšíme při těchto tématech:

  • ☯️sobota: dlouhé vývary masové a vegetariánské, jídla z jednoho hrnce; podzimně-zimní strava, období podzimu a zimy z pohledu čínské medicíny atd.
  • ☯️neděle: strava našich předků, luštěniny – jejich zásadní význam, příprava, praktické vaření s nimi, strava podle konstituce

Zúčastnit se můžete:

  • pouze soboty
  • pouze neděle
  • obou dní (se slevou 400 Kč)

Těší se na vás erudované lektorky:

Podrobnosti k víkendovce se zdravým vařením a přihlašovací odkazy najdete na rozcestníku SZS.